Predavanje “Zdravstveni odgoj u školama i rizična ponašanja mladih”

Dana 20.02.2012. u Centru za djecu, mlade i obitelj održano je predavanje na temu „Zdravstveni odgoj u školama i rizična ponašanja mladih“.

Organizatori predavanja su: Vijeće za prevenciju kriminaliteta, Centar za djecu, mlade i obitelj te Strukovna udruga kriminalista županije Splitsko- dalmatinske.

Predavači su bili dr.med. Josipa Glavaš, specijalist školske medicine iz Službe za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i prof. Roberta Matković, sociolog u Službi za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Dr. Glavaš je istaknula potrebu za uvođenjem zdravstvenog odgoja u škole zbog problema rizičnih ponašanja mladih. Sociologinja Matković je te probleme i potrebe poduprla rezultatima istraživanja ESPAD koji je provodio Nastavni zavod za javno zdravstvo. Mladi prema istraživanju, počinju već u osnovnoj školi piti alkoholna pića te pokazuju i razna druga rizična ponašanja. Nakon predavanja je slijedila i kratka diskusija prisutnih.

Prisutni su bili stručni radnici iz solinskih vrtića, osnovnih  škola, Centra za socijalnu skrb te policijske postaje Solin.