SIGURNOST RAČUNALA I INTERNET

U današnje vrijeme interneta postalo je nužno vrlo dobro razmotriti kako zaštiti svoj privatni i poslovni život u svrhu poboljšanja kvalitete života i informacija koje dijelimo sa ostatkom svijeta.

S ciljem informiranja mladih, udruga „DUGA“ organizira seminar „Sigurnost računala i Internet“ koji pruža bolji uvid da informacije koje dijelimo ili informacije koje nam oduzimaju bez naše suglasnosti mogu biti vrlo opasne i riskantne za poslove koje vodimo, bankovne račune koje posjedujemo i privatnost koju želimo zaštiti.

Seminar će se održavati u prostorijama udruge, na adresi Zvonimirova 121 u Solinu, jednom tjedno kroz slijedeća dva mjeseca, a trajati će sat vremena. Obuhvatiti će sljedeće teme: Anitivirus, Firewall, Anti Spyware, Autoruns, User Account Control, Microsoft Outlook, Mozilla Firefox, Botnet Mreža, HTTPS everywhere, No script plugin, Socijalni Inžinjering, Enkripcija računala, Što je to IP adresa, Wireless Zaštite, Google DNS poslužitelj, Kako vidjeti tko je spojen na računalo, Blokiranje reklama na internetu, PDF, Javascript i Acrobat Reader.

Prijave primamo do utorka, 20.01.2015. na e-mail adresu: udr.duga@gmail.com, a prvo predavanje je u četvrtak, 22.01. s početkom u 18:00 sati.