„JEDNAKE MOGUĆNOSTI ZA SVE MLADE“

Udruga se u suradnji s Gradom Solinom uključuje u projekt „JEDNAKE MOGUĆNOSTI ZA SVE MLADE“- projekt za povećano socijalno uključivanje mladih kroz institucionalnu suradnju između vlasti i organizacija civilnog društva.

Projekt traje od 01.04.2011. do 01.09.2012. godine.

Partneri u projektu su: Institut za razvoj mladih KULT, BiH (nosilac projekta), Mreža mladih Hrvateke (partner za područje Republike Hrvatske), Grad Solin (lokalna samouprava), Udruga „DUGA“ (lokalna organizacija) te druge države, lokalne samouprave i civilne organizacije.

CILJ PROJEKTA:

Cilj projekta je osnažiti mlade iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije da preuzmu vodstvo u zaštiti svojih prava, da utječu na donosioce odluka i poboljšaju kvalitetu života, prihvaćajući demokratske principe građanskog društva kao svoj životni stil.

SPECIFIČNI CILJEVI:

 1. Uspostavljanje mreže organizacija građanskog društva iz sve tri zemlje koje će širiti standarde i zajedničke vrijednosti EU-a oblasti politika socijalne uključenosti, jačati suradnju i stvarati sinergiju između organizacija iz regije kreiranjem politika o socijalnom uključivanju i zagovaranjem svoje uloge u izradi, implementaciji i evaluaciji ovih politika.
 2. Mladi iz regije prepoznaju angažman u građanskom društvu kao politiku da steknu neophodne vještine i međukulturalno iskustvo potrebno za ulazak na međunarodno tržište rada.
 3. Uspostavljanje institucionalnih mehanizama koji podržavaju demokratske inicijative i podižu svijest o pitanjima socijalnog uključivanja mladih između organizacija građanskog društva i lokalnih vlasti.

CILJEVI MREŽE ORGANIZACIJA GRAĐANSKOG DRUŠTVA

 • Poboljšanje politika društvenog uključivanja, harmoniziranih sa standardima EU-a;
 • Povećana svijest o politikama društvenog uključivanja i njihovoj važnosti u procesu integracija u EU;
 • Dobra informiranost mladih o mogućnostia i prednostima društvenog angažmana;
 • Održiva suradnja s vlastima u vezi s implementacijom mjera za bolju integraciju ranjivih skupina mladih;
 • Međusobna podrška članica u ispunjavanju zajedničkih ciljeva.

GLAVNE AKTIVNOSTI U PROJEKTU:

 • Sastanak u Sarajevu
 • Studijska posjeta Berlinu u kojoj svaka lokalna zajednica dobiva preporuku za razvoj strategije politike prema mladima
 • Istraživanje u lokalnoj zajednici o uključenosti mladih između 18 i 25 godina
 • Dvoje izabranih mladih iz lokalne zajednice proći će obuku u kojoj će dobiti teoretična i praktična znanja o društvenom uključivanju te planiranju, pisanju i provedbi projekata. Sami će i izvesti jedan takav projekt u lokalnoj zajednici.

This entry was posted on Četvrtak, travanj 28th, 2011 at 13:36 and is filed under Vijesti. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply