NATJEČAJ ZA NAJBOLJU FOTOGRAFIJU

Solin – moj grad

 NATJEČAJ ZA NAJBOLJU FOTOGRAFIJU od 05.12. do 10.01.2013. godine za djecu do 16 godina

Udruga „DUGA“ vas poziva da sudjelujete u prvom  fotonatječaju Solin – moj grad. Želimo podijeliti vaše posebne fotke koje prikazuju ljepotu našega grada. Bila riječ o kulturi ili povijesti, ljudima ili krajolicima – grad Solin je zaista prelijep i pun tajni koje jedva čekaju da ih otkrijemo.

 

1. Organizator natječaja je Udruga „DUGA“.

2. Natječaj  Solin- moj grad održava se prvi put.

3. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

4. Autor treba navesti mjesto (predio Solina) i godinu nastanka fotografije. Navođenjem mjesta i godine snimanja dajemo ozbiljnost i dostojanstvo našoj struci u proučavanju fotografskog stvaralaštva, a i svim drugim stručnjacima u proučavanju teme ovog natječaja.

a. Organizator će koristiti odabrane fotografije za unapređivanje fotografskog stvaralaštva.

b. Neke od izabranih fotografija bit će tiskane na promotivnom materijalu npr. na pozivnici za otvaranje izložbe i pratećih manifestacija, na plakatu ili na informaciji za novinare. Svi spomenuti oblici objava su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Svaki autor čije fotografije budu korištene ili reproducirane u katalogu ili nekoj drugoj publikaciji, dobit će primjerke tih publikacija na adresu koja je navedena u prijavnici. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora na tiskanim djelima, bit će u potpunosti poštovana.

c. Izabrane i nagrađene fotografije bit će reproducirane u katalogu, bez plaćanja naknade autorima.

 

Natječaj:

Tema natječaja:  Solin- moj grad

Broj fotografija:  svaki autor može prijaviti najviše šest /6/ fotografija.

Veličina fotografija: visoka rezolucija.

Tehnika: fotografije mogu biti crno-bijele, monokromatske, u boji,  printane ili rađene klasičnim kemijskim postupkom.

Participacija: sudionici natječaja ne plaćaju participaciju već zauzvrat ostavljaju svoje fotografije u trajno vlasništvo Udruge „DUGA“. Organizator se obavezuje sve fotografije pohraniti i čuvati  te s njima postupati kako to nalaže struka.

Žiri čine: Nera Miočić Matas, Toni Mijač i Jakov Teklić.
Žiri će posebnu pažnju posvećivati kvaliteti, oštrini i inventivnosti fotografija.

Prijava:

– Prijave primamo na e- mail adresu: udr.duga@gmail.com ili osobno možete dostaviti na adresu Kralja Zvonimira 121 do 10.01.2013. godine.

– Rezultati natječaja biti će objavljeni do 30.01.2013. godine na web stranici udruge: www.udrugaduga.hr