SIGURNOST RAČUNALA I INTERNET

U današnje vrijeme interneta postalo je nužno vrlo dobro razmotriti kako zaštiti svoj privatni i poslovni život u svrhu poboljšanja kvalitete života i informacija koje dijelimo sa ostatkom svijeta.

S ciljem informiranja mladih, udruga „DUGA“ organizira seminar „Sigurnost računala i Internet“ koji pruža bolji uvid da informacije koje dijelimo ili informacije koje nam oduzimaju bez naše suglasnosti mogu biti vrlo opasne i riskantne za poslove koje vodimo, bankovne račune koje posjedujemo i privatnost koju želimo zaštiti.

Seminar će se održavati u prostorijama udruge, na adresi Zvonimirova 121 u Solinu, jednom tjedno kroz slijedeća dva mjeseca, a trajati će sat vremena. Obuhvatiti će sljedeće teme: Anitivirus, Firewall, Anti Spyware, Autoruns, User Account Control, Microsoft Outlook, Mozilla Firefox, Botnet Mreža, HTTPS everywhere, No script plugin, Socijalni Inžinjering, Enkripcija računala, Što je to IP adresa, Wireless Zaštite, Google DNS poslužitelj, Kako vidjeti tko je spojen na računalo, Blokiranje reklama na internetu, PDF, Javascript i Acrobat Reader.

Prijave primamo do utorka, 20.01.2015. na e-mail adresu: udr.duga@gmail.com, a prvo predavanje je u četvrtak, 22.01. s početkom u 18:00 sati.

This entry was posted on Utorak, siječanj 13th, 2015 at 14:38 and is filed under Vijesti. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “SIGURNOST RAČUNALA I INTERNET”

  1. studeni 23rd, 2015 at 12:14

    Podgora Sea says:

    Jako važna inicijativa, to je tema koja se svakodnevno razvije i napreduje, ‘update’ je na dnevnoj bazi. I treba biti informiran na vrijeme o opasnostima koje se nalaze ‘iza ekrana’

Leave a Reply