“Glazbeni elevator” 2012

Udruga „DUGA“ je zajedno s udrugom Trokut mladih Kaštela (TMK) i udrugom „Kajda“ iz Karlovca krenula u novi projekt pod nazivom „Glazbeni elevator“. Projekt je nastao kao rezultat dugomjesečnih dogovora ovih triju udruga.

U petak, 16.12.2011. godine u prostorijama udruge Trokut mladih Kaštela (TMK) u prisutnosti 40-tak mladih volontera, raznih predstavnika medija i podpredsjednika Gradskog vijeća grada Kaštela održana je prezentacija projekta „Glazbeni elevator“.

„Potaknuti kroničnim nedostatkom kulturnih javnih događaja za mlade organizirati ćemo glazbene radionice, kreativne aktivnosti i javni nastup mladih bendova na otvorenom“, najavili su na prezentaciji predstavnici udruga Ivan Vicenco Pensa iz TMK-a, Vedran Bojmić iz „Kajde“ te Ivana Teklić iz „DUGE“. Na ovaj način žele potaknuti mlade na aktivno i odgovorno sudjelovanje u društvu te ih umrežiti s ciljem implementacije umjetničkih izražaja u redovne aktivnosti.

U Karlovcu će nastupiti bendovi iz Kaštela u sklopu njihovog open air festivala „Hermetika“, koji se održava u ŠRC Korana u vremenu od 28.- 02. svibnja 2012. U Kaštel Lukšiću će na trgu Hrvatske mladeži, ispred Pastoralnog doma nastupiti bendovi iz Karlovca u vremenu od 10.-12.2012.godine. U Solinu će u prostoriji udruge i u Gradini biti održana glazbena radionica za djecu do 12 godina te će se za kraj projekta izdati brošura „Glazbena fantazija“.

Projekt će se financirati iz vlastitih sredstava, sponzorstvima i donacijama, a iznosi oko 68 000 kuna. U realizaciju projekta biti će uključeno 60 mladih volontera, po zastupljenosti 20 volontera iz svake organizacije.